JESTEŚMY JEDNYM Z CZOŁOWYCH PRODUCENTÓW MIĘSA DROBIOWEGO W POLSCE

Wszystko zaczęło się w latach 60-tych w gospodarstwie rodziców braci Frischke w Solcu Kujawskim. W latach 70-tych i 80-tych produkcję brojlerów podejmowali kolejno czterej bracia Frischke. Firma Drobex z siedzibą w Solcu Kujawskim znana jest od ponad 30 lat w branży spożywczej jako jeden z czołowych producentów najwyższej jakości mięsa drobiowego oraz jego wyrobów.

Produkty marki Drobex cieszą się ogromną popularnością i są dostępne w niemal wszystkich największych sieciach supermarketów na terenie całego kraju. Docierają także do restauracji sieci KFC, działających w kraju i w Europie Zachodniej.

Surowe i mrożone mięso z kurczaka oraz wędliny z serca Kujaw powstają w dwóch nowoczesnych zakładach produkcyjnych w Solcu Kujawskim i w Bydgoszczy. Zakłady te znajdują się pod stałym nadzorem weterynaryjnym i działają zgodnie z systemem HACCP oraz posiadają certyfikaty zgodności ze standardem IFS, BRC.

Utrzymujemy na stałym, wysokim poziomie jakość mięsa i jego wyroby, aby w pełni zaspokajać oczekiwania kulinarne naszych konsumentów

Dzięki nowoczesnym rozwiązaniom produkcyjnym, szczegółowej kontroli jakości, wykwalifikowanej kadrze specjalistów i szczególnej dbałości o satysfakcję klientów, jesteśmy nie tylko producentem smacznego i zdrowego mięsa drobiowego i wędlin, lecz także doskonałym partnerem biznesowym. Potwierdzają to liczne wyróżnienia i – co najważniejsze – wieloletnia, lojalna współpraca z wieloma dystrybutorami w kraju i za granicą.

Historia naszej firmy przedstawia się następująco:

1963

Rozpoczęcie hodowli drobiu w ilości 4000szt. brojlerów rocznie

1987

Założenie P.D. Drobex Sp. z o.o.

1989

Uruchomienie ubojni drobiu o wydajności 500 szt. kurcząt na godzinę

1992

Uruchomienie zakładu wylęgu drobiu na potrzeby grupy drobex, w ramach firmy drobex-agro

1992

Uruchomienie mieszalni pasz dla drobiu na potrzeby grupy drobex w ramach firmy drobex-pasz

2001

Wybudowanie nowej ubojni drobiu w solcu kujawskim o wydajności 7200 szt. na godzinę

2009

Kupno bydgoskich zakładów mięsnych i rozszerzenie oferty o wyroby wędliniarskie