Firma Drobex z siedzibą w Solcu Kujawskim, znana jest od blisko 30 lat w branży spożywczej zarówno w kraju , jak i za granicą jako jeden z czołowych producentów najwyższej jakości mięsa drobiowego oraz jego wyrobów.
            Jednym z kluczowych kierunków zagospodarowania naszych produktów są rynki zagraniczne.
            Po wstąpieniu Polski do Unii Europejskiej znacznie zwiększyliśmy sprzedaż na rynek unijny. Nie ograniczamy się jednak tylko do rynków europejskich,  bowiem w ostatnich latach coraz więcej naszych wyrobów sprzedajemy również na inne kontynenty, jak Azja i Afryka.
            Dostrzegając w tych kierunkach duży potencjał handlowy, staramy się nieustannie rozwijać naszą sieć sprzedaży o nowe kraje i kontynenty.
            W tym celu każdego roku ubiegamy się w Inspekcji Weterynaryjnej o uprawnienia na handel z kilkoma nowymi krajami.
            
            Skuteczna sprzedaż eksportowa na tak zróżnicowanym rynku, wymaga od nas dużej elastyczności, otwartości, znajomości zwyczajów panujących w innych krajach, a także specyfiki gustów kulinarnych ich mieszkańców.
            Aby zaspokoić potrzeby naszych obecnych i potencjalnych klientów, staramy się każdorazowo dostosować naszą ofertę do specyfiki danego kraju, zarówno jeśli chodzi o sposób uboju, dzielenia elementów, jak i ich mrożenia i pakowania.
            Zgłębienie specyfiki poszczególnych rynków i oczekiwań konsumentów umożliwiają nam liczne targi zagraniczne, w  których bierzemy udział. (np. SIAL w Paryżu, ANUGA w Kolonii, czy IFE w Londynie).
            Produkty marki Drobex cieszą się ogromną popularnością i są dostępne w wielu sieciach handlowych, zarówno  Polsce, jak i za granicą. 
            
            Na rynku międzynarodowym współpracujemy z różnorodnymi odbiorcami. Do naszych Klientów należą m.in. restauracje, hurtownie przemysłu spożywczego, podmioty działające na rynku HORECA.
            Nasze produkty powstają w dwóch nowoczesnych zakładach produkcyjnych zlokalizowanych w Solcu Kujawskim i  Bydgoszczy. Zakłady te znajdują się pod stałym nadzorem weterynaryjnym i działają zgodnie z systemem HACCP, oraz posiadają certyfikaty zgodności ze standardem IFS, BRC, zakład w Solcu Kujawskim posiada również certyfikat HALAL.
            Dzięki nowoczesnym rozwiązaniom produkcyjnym, szczegółowej kontroli jakości , wykwalifikowanej kadrze specjalistów i szczególnej dbałości o satysfakcję klientów, jesteśmy nie tylko producentem smacznego i zdrowego mięsa drobiowego i wędlin, ale także doskonałym partnerem biznesowym.
            Potwierdzają to liczne wyróżnienia, i –co najważniejsze – wieloletnia, lojalna współpraca z wieloma dystrybutorami w kraju i na świecie.
             
            Naszym Klientom gwarantujemy:
        
     
    
        
            pewność że nasze produkty są zdrowe i bezpieczne
        
        
            stałe dostawy dużego wolumenu produktów
        
        
            możliwość realizacji specjalnych produktów na indywidulane zamówienie
        
        
            produkcję pod marką własną odbiorcy
        
        
            sprawna realizację zamówień