Wstęp

Firma Drobex z siedzibą w Solcu Kujawskim znana jest od 25 lat w branży spożywczej jako jeden z czołowych producentów najwyższej jakości mięsa drobiowego oraz jego wyrobów.

Produkty marki Drobex cieszą się ogromną popularnością i są dostępne w niemal wszystkich największych sieciach supermarketów na terenie całego kraju. Docierają także do restauracji sieci KFC, działających w kraju i w Europie Zachodniej.

Surowe i mrożone mięso z kurczaka oraz wędliny z serca Kujaw powstają w dwóch nowoczesnych zakładach produkcyjnych w Solcu Kujawskim i w Bydgoszczy. Zakłady te znajdują się pod stałym nadzorem weterynaryjnym i działają zgodnie z systemem HACCP oraz posiadają certyfikaty zgodności ze standardem IFS, BRC.

Utrzymujemy na stałym, wysokim poziomie jakość mięsa i jego wyroby, aby w pełni zaspokajać oczekiwania kulinarne naszych konsumentów.

Celom tym podporządkowane są wszystkie działania firmy, zmierzające do integracji poszczególnych faz produkcji. Ścisłe powiązanie poszczególnych podmiotów Grupy Drobex umożliwia stałą kontrolę każdego etapu produkcji:

  • hodowlę stad rodzicielskich
  • produkcję jaj wylęgowych
  • wyląg piskląt
  • chów brojlerów
  • produkcję pełnoporcjowych mieszanek paszowych
  • ubój drobiu w nowoczesnym zakładzie ubojowym
  • konfekcję mięsa
  • produkcję wędlin
  • dystrybucję mięsa i wędlin

Dzięki nowoczesnym rozwiązaniom produkcyjnym, szczegółowej kontroli jakości, wykwalifikowanej kadrze specjalistów i szczególnej dbałości o satysfakcję klientów, jesteśmy nie tylko producentem smacznego i zdrowego mięsa drobiowego i wędlin, lecz także doskonałym partnerem biznesowym. Potwierdzają to liczne wyróżnienia i – co najważniejsze – wieloletnia, lojalna współpraca z wieloma dystrybutorami w kraju i za granicą.